Keresés
Close this search box.

Zöld energia program

A zöld energia elindít minket a felfedezők útján!

A napenergia, mint megújuló erőforrás technológiai értelemben is folyamatosan változik. Ami tegnap még elérhetetlennek tűnt, az az innovatív szemléletnek és a kitartó fejlesztéseknek köszönhetően ma már szinte mindenkinek elérhetővé tette, hogy a zöld megoldásokban ne csak gondolkodjon, hanem a maga kezébe vegye a jövőt és a szükséges energiát megújulókból, elsősorban a Nap kifogyhatatlan tartalékaiból fedezze.

A Heim Pál Magyarország Alapítvány Zöld Energia Programjának a tevékenységében a természethez közeli zöld energetikai megoldások támogatása és hozzáférhetőségének a minél szélesebb körű biztosítása az egyik legfontosabb célkitűzés.

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem, az újrahasznosítás, a fogyasztás csökkentésében, melyeket személyes életvitelünkkel is igyekszünk képviselni.

Mikor belevágtunk ebbe a soha véget nem érő munkába, arra jutottunk, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy megoldást találjunk az egyik legkevésbé hangoztatott kérdésre: vajon hogyan hozhatjuk el a Napot mindenkinek bárhol is éljen, lakjon, vagy dolgozzon, hogy zöld energiához juthasson az év minden napján?

Miközben a megoldáson gondolkodtunk és dolgoztunk, a napenergia előállításának, továbbításának és tárolásának a technológiái elképesztő ütemben fejlődtek, ezzel pedig egyre hatékonyabb komplex napelemes rendszerek kialakítása vált számunkra is megvalósíthatóvá. A Zöld Energia Program elindításához már csak a megfelelő embereket kellett a megfelelő helyen, a megfelelő időben megtalálnunk. Az új kaland elkezdődött, és mi most nagyon izgatottak vagyunk. Segítő kezet szeretnénk nyújtani neked és mindenkinek, akik a megújuló energiák elkötelezettjeiként vigyázunk a világra!

Célunk, hogy a nagyteljesítményű napelemekkel felszerelt energia-tároló rendszerek, az energiahatékonyságot szem előtt tartó, ugyanakkor a munkánkat és a kényelmünket szolgáló elektromos berendezések, az elektromos és közműhálózattól elzárt ingatlanok tulajdonosai, leendő lakói számára a XXI. század technológiai színvonalán tegyük elérhetővé a természethez közeli életet és mindannyian hozzájárulhassunk ahhoz, hogy a Föld globális környezetvédelmi problémáira minél előbb hatékony megoldást találjunk.

Küldetésünk középpontjában az ember, az egészség és a bolygó megóvása áll.

Mindennapi életünkből vett személyes tapasztalatainkat a környezet megóvása érdekében tesszük elérhetővé és bízunk benne, hogy a piacon tevékenykedő vállalkozások közül sokkal szoros kapcsolatot tudunk majd kialakítani. Ez az az Ügy, amely mindannyiunk közös érdeke, amiért érdemes összefognunk és az új, innovatív megoldásokat támogatnunk!

Hozzá szeretnénk járulni a föld jövője szempontjából létfontosságú kihívások megoldásához, és azon dolgozunk, hogy káros környezeti hatások nélkül mindenkinek hozzáférést biztosíthassunk a megújuló energiák használatához.

Arra összpontosítunk, hogy pozitív hatást gyakoroljunk környezetünkre, ezért mi magunk is úgy élünk, ahogy a bemutatott példáinkban majd láthatod.

A vállalkozásokkal, önkormányzatokkal, magánszemélyekkel, projektfejlesztőkkel együttműködve a zöld energiákhoz és környezetvédelemhez kapcsolódó technológiákat olyan távoli, nehezen megközelíthető területekre is szeretnénk eljuttatni, ahol az áramhoz, a közműszolgáltatáshoz való hozzáférés nem biztosított.

Fenntartható és megfizethető megoldásokat szeretnénk bemutatni azoknak is, akik élethelyzetük, esetleg a kiválasztott ingatlan miatt nem jogosultak állami támogatásokra, kereskedelmi banki hitelekre.

Veled együtt szeretnénk javítani a klímahelyzeten, a levegőszennyezettségen, anélkül, hogy felemésztenénk környezeti örökségünket. Mert gyermekeinknek is joga van a boldog, egészséges, természethez közeli életre.

Egy hegyvidéki menedék, egy kunyhó, egy családi ház vagy akár egy egész település villamosenergia ellátása, szennyvízgazdálkodása biztosítható környezetbarát technológiai megoldásokkal.

Céljaink között szerepel, hogy a vidéki településeken, agglomerációban, tanyavilágban élők energiaellátását és energiagazdálkodását XXI. századi technológiai, informatikai megoldásokkal biztosíthassuk és az energiát oda is eljuttassuk, ahol rendkívül költséges lenne a korszerű villamosenergia szolgáltatás és közmű hálózat kiépítése.

Azon dolgozunk, hogy fenntartható módon járuljunk hozzá a lakosság általános életminőségének amin javulásához akkor is, ha a hagyományos értelemben vett hálózati rendszerek nem elérhetőek.

A Függetlenség Napja

A városok ingatlanárainak emelkedése, a természetes környezethez történő visszatérés az egyéni függetlenedés vágya és az egyre erősödő zöldmozgalmak olyan szükségleteket generáltak, amelyre a piaci szereplők egyelőre nem reagáltak megfelelő mértékben és  minőségben.

Néhány éve még senki sem tudta volna elképzelni, hogy a fosszilis üzemanyag 2050-re teljesen eltűnik a lakosság által használt gépjárműparkból, ahogy ma még azt is kevesen gondolják, hogy a villamosenergiához történő hozzáférésünk sem függ a mások által biztosított elektromos szolgáltatásoktól. A szolidaritás a jövőnk alapja. Ezért a villamosenergiához történő megfelelő minőségű hozzáférés nélkül az emberek nem remélhetnek fejlődést és jobb életkilátásokat. Úgy gondoljuk, hogy a villamosenergia folyamatos biztosítása ezért nem csak a technikusok számára feladat, hanem magának az életnek az egyik legfontosabb kérdése is, amelyre fenntartható választ kell kínálnunk. Ebben kíván segítséget nyújtani a Heim Pál Magyarország Alapítvány Zöld Energia Programja.

Oldalunkat folyamatosan töltjük tartalommal, képekkel!