Ahogy egy orvosigazgatótól sem várható el, hogy mélyreható elemezéseket készítsen a finanszírozást biztosítók felé szakmai munkájának nemzetgazdasági hasznosulásáról, a szenzorok fejlesztői sem sokat tudnak az emberi test élettani funkcióiról. A gyártók sokszor olyan eszközöket dobnak piacra, amelyek között előfordulnak haszontalan, rossz minőségű, vagy éppen katasztrofális mérési pontossággal rendelkező eszközök is, melyek használatával az egyszeri vásárló több egészségügyi problémát okozhat magának, mintha bizony rá se nézett volna a hirdetésre. Egy, a fizikai állapot helytelen felméréséből, öndiagnózisából fakadó irreális edzés, vagy fogyási cél teljesítése iránti felfokozott vágy például életveszélyes állapotot is előidézhet a felhasználónál, miközben a hozzáértő egészségügyi tanácsadó, vagy orvos személyes javaslata csökkentheti ezeket a kockázatokat.

Mivel az eszközök forgalmazásához kapcsolódó engedélyezési eljárás igencsak nagyvonalúan bánik az értékeléssel a Heim Pál Alapítvány kidolgozott egy saját validálási rendszert, és a fenti probléma kezelésére Partnerei közreműködésével folyamatosan teszteli a piacra dobott digitális egészségügyi termékeket, hordozható okos-eszközöket.

Amennyiben érdekli a validálási rendszerünk és szeretne megbizonyosodni a vásárolni kívánt eszköz használati értékéről, vagy digitális egészségügyi platformunkkal kapcsolatban szeretne bővebb információhoz jutni, kérjük jelezze az alábbi email címen és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. [email protected]