Olyan ötleteket és olyan alkotó szenvedéllyel cselekvő embereket keresünk, amelyek és akik sikeresek lehetnek a nemzetközi piacokon is. Egyetlen érdek vezérel bennünket: annak a jövő generációnak a sikere, ahol az innováció, a közösségi értékteremtés, a fenntarthatóság és a szellemi tőke megsokszorozása alapvető emberi minőséget jelentenek. 

Személyes kapcsolatrendszerünket, évtizedes tapasztalatainkat, szerteágazó ismereteinket, saját ötleteinket is hozzáadjuk ahhoz, hogy a velünk dolgozók a szó legjobb értelmében sikeresek legyenek. Megmutatjuk hogyan lehet a semmiből nagy dolgokat építeni, hogyan lehet a legkisebb pénzügyi befektetéssel is sikerre vinni az ötleteket. Persze, ha valóban szükség van rá, akkor a pénzt is előteremtjük mindehhez. 

Ha megvan benned az igazán nagyok egyik legfontosabb jellemzője – a kitartás és az elhivatottság képessége, akkor mi hozzáadjuk ötletedhez mindazt, amivel lehetőséged lehet követni őket. Mentorálunk éjjel-nappal, akkor is, amikor másokat biztosan nem mernél már felhívni. 

A hazai és a nemzetközi angyalbefektetők többsége is felülről néz az ötletgazdákra. Mivel ők adják a pénzt, ezért gyakran képtelenek együtt dolgozni a kreatív elmékkel. Így pedig rengeteg fantasztikus ötlet hal meg, még mielőtt igazán sikeres lehetne. Profit, exit, ipo. Gyilkos dolgok ezek azoknak, akik csak jó termékeket szeretnének létrehozni és van bennük egy kis idealizmus is, hogy ők bizony tényleg megváltoztathatják a világot. 

A Heim Pál Alapítvány tudásközpontú szervezetként az információ kompetencia alapú megosztása helyett ezért a folyamatosan mozgásban tartott, un. kreatív információáramlást helyezi előtérbe. Az Alapítvány szakértői csapata felel azért, hogy a lehető legmagasabb szakmai elvárások mellett, folyamatos fejlődést biztosítsanak az alapítvány által felkarolt projektek számára. A szakértői csapat a legkiemelkedőbb tehetségek felkutatásával, bevonásával javítja egy-egy munka hazai és nemzetközi sikerességét. 

Az Alapítvány szakértői közösségeit olyan természetes személyek közreműködésével alakítottuk ki, akik hivatásként tekintenek alapítványi munkájukra, saját területük kimagasló egyéniségeiként mintaadó társadalmi és/vagy gazdasági szerepet töltenek be.