Heim Pál, stratégiai igazgató, tiszteletbeli elnök

Heim Pál vagyok, a Heim Pál Magyarország Alapítvány stratégiai igazgatója és tiszteletbeli elnöke, kétgyermekes családapa és férj. Több mint húsz éve foglalkozom az emberközpontú, családbarát egészségügy fejlesztésével, a közösségi értékteremtés széleskörű megteremtésének a képviseletével. Az elmúlt évtizedekben tevékeny részt vállaltam az egészségmegőrzés, fejlesztés és betegség megelőzés edukációjában, a kormányokon átívelő egészségügyi stratégiák kialakításában, az átlátható finanszírozási rendszer és a költséghatékony, digitálisan támogatott működés megteremtésében. Hiszek az értékalapú társadalomban, az egyéni felelősségvállalás erősítésében, a környezettudatos egyéni cselekvés közösségépítésében. Nemzetközi hírnevet szerzett csecsemőgyógyász Dédnagyapám és családom szellemi örököseként a gyermekek korai szemléletformálásában és a személyes példamutatás erejében látom a fenntartható jövő legfőbb alapjait. Az Alapítvány munkájában a Heim család képviselőjeként, valamint a Heim Pál név és a szellemi értékek örököseként is részt veszek. Heim Pál Professzor hagyatékának társadalmi, szakmai képviselőjeként az örökségvédelmi feladatok ellátásával, a család szellemi értékeinek megőrzésével, fejlesztésével kapcsolatos tevékenységekben is részt veszek. A család évszázados nevének megőrzése, szellemi és vagyoni jogainak képviselete, Heim Pál Professzor munkásságának összegyűjtése, rendszerezése, könyvek, internetes adatbázisok formájában történő publikálása, megemlékező események szervezése, a sajtóval történő kapcsolatápolás biztosítása is a feladataim között szerepel. Az Alapítvány ismertségének, társadalmi, gazdasági és szakpolitikai elfogadottságának az elősegítése a különböző stratégia alkotási megbízásaink során kap kiemelt szerepet.

A Heim Pál név olyan érték, melyet az Alapítvány munkája során a lehető legnagyobb felelősség vállalása mellett őrzünk és fejlesztünk. Egy ikonikus név gondozása természetesen rengeteg feladattal és fokozott felelősséggel is jár.

A fentiek mellett a fő feladatom az Alapítvány éves programjainak kijelölése, a különböző gazdasági szereplők megbízásainak stratégiai tervezése, menedzselése, az Alapítvány kommunikációs és egyéb tájékoztató anyagainak megírása, a sajtó és közösség felé történő képviselet. Környezetünk védelme, a lehető legkisebb ökológiai lábnyom megvalósítása, az energiahatékony zöld megoldások támogatása mindennapi életem szerves részét képezik. Hitvallásom: Vigyázni a bolygónkra, vigyázni a gyermekeinkre, vigyázni azokra, akikre felnézhetünk és egy életen át tanulni, fejlődni, hogy saját életünk legyen a követendő példa. 

Fontosabb események, társadalmi, közéleti aktivitásaim

1996                Az első hazai ingyenes lakossági egészségügyi lap, a Gyógyhírek alapítója

1997-2001      A Pulzus című ingyenes kéthavi egészségügyi magazin alapítója, kiadója

1997                Az Impulzus című

2000-2002      Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány Kuratórium Elnöke

2001                Varázsecset Program alapító (kórházi osztályok gyermekbarát kialakítása)

2001-2002      Forrás hetente jelentkező egészségügyi műsor az MTV1-en, alapító, főszerkesztő

2003                Wellness Expo alapító, szakmai főszervező

2004                Wellness Enciklopédia 1. alapító kiadó, főszerkesztő

2007                Wellness Enciklopédia 2. alapító kiadó, főszerkesztő

2008-2009      Life Guide, az első hazai digitális életmódprogram alapító

2009                A hatalom szeretete, a szeretet hatalma című könyv szerzője

2011                A Mesekórház Program Alapítója

2012-2016      A Heim Pál Gyermekkórház Jószolgálati Nagykövete

2013-              A Heim Pál Magyarország Alapítvány stratégiai igazgatója, tiszteletbeli elnöke

2014              Az I. II. III: Egészséggazdaság-EgészséggazdaGság Konferencia-sorozat alapítója, szakmai főszervezője

2014-2015      Az Egészséggazdaság melléklet alapítója, több mint 30 szakmai cikk szerzője a Napi Gazdaság című lapban

2014-              Az Egészséggazdaság című kétheti rádióműsor alapítója, közel 50 adás állandó szakértője a Gazdasági Rádióban

2014               A Magyar Elektromobilitás Szövetség Társalapítója

2014                A Jótékonysági Mesekoncert alapítója

2015                Az Országos Alkoholstop Program alapítója

2016-2018      A Digitális Jólét Program Digitális Egészségipar-Fejlesztési Stratégia ( DEFS) szakmai vezetője

2017                Az első hazai digitális okos egészségügyi szolgáltatási központ és eszközplatform, az OkosKlinika alapítója

Díjak

1997                Heim Pál Díj: A Heim Pál Gyermekkórházért végzett jótékonysági, adományozási tevékenységéért

2014           Heim Pál Díj: A Magyar Gyermekorvosok Társasága által alapított díj a gyermekekért végzett tevékenységért, a Mesekórház Program létrehozásáért.

Számunkra a nevünk sosem választás kérdése volt, ez családunk közösségi értékteremtésének a generációkon átívelő testamentuma. A nevünk olyan kötelesség, és felelősség, amelyért örömmel, szívvel és lélekkel cselekszünk, megtennénk, hiszen értéket teremteni nem pénz, hanem elsősorban hit, szeretet  és szenvedély kérdése.