A Heim Pál Alapítvány a digitális egészségipar és egészségmegőrzés fejlesztését kiemelt célterületként kezeli. Meggyőződésünk, hogy a bevizsgált és hiteles mérési adatokat biztosító digitális fitness, wellness és egészségügyi eszközök a megfelelő minőségben és időben biztosított egészségszakmai háttértámogatással együtt gyorsabbá tehetik az ellátást, csökkenthetik a betegutakat és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a lakosság általános egészségi állapota javuljon. Az adatok birtokában az orvossal történő személyes találkozó során kevesebb vizsgálat elvégzésére lehet szükség, így gyorsulhat az ellátás, több idő juthat a problémák és feladatok megbeszélésére, vagyis javulhat az ellátó és ellátott közötti kommunikáció.

Az új számítástechnikai eszközöknek hála már ma olyan lehetőségek állnak az orvosok, nővérek, a fitness és wellnes szakemberek és a laikus lakosság rendelkezésére, amelyek elterjedésével az elkövetkező évtizedben gyökeresen megváltozhat az egészség megőrzéséről, fenntartásáról és a betegségek korai felismeréséről kialakult szemléletünk.

A Heim Pál Alapítvány az alapító okiratában foglaltak mentén szeretné ösztönözni a terület fejlődését, a fiatal informatikusok, mérnökök támogatásával pedig szeretné előmozdítani a hazai fejlesztésű és gyártású digitális okos egészségügyi eszközök elterjedését. 

Olyan felhasználóbarát, egyedi fejlesztéseket támogatunk, amelyek precíz szenzoraik és szoftveres megoldásaik segítségével képesek aktuális egészségi állapotunkról pontos képet adni, egészségünk megőrzésére közösségi szinten is ösztönözni, illetve amelyek alkalmasak arra, hogy a család minden tagja számára (a legkisebbektől egészen az állandó gondozásra szoruló idős hozzátartozókig) valódi egészségbiztonságot nyújtsanak.