Debreceni Gyermekrehabilitációs
Központ
Betegtájékoztató Rendszer

A Mesekórház Program családbarát tájékoztató rendszerét a Debreceni Gyermekrehabilitációs Központban 2016-ban adtuk át, partnerünk, a Béflex Zrt. közreműködésével. 

A projekt a Heim Pál Magyarország Alapítvány Országos Mesekórház Programjának részeként valósult meg. Helyi ajánlás alapján döntöttünk úgy, hogy az országban először, a debreceni Gyermekrehabilitációs Központban hozzunk létre egy egyedülálló betegtájékoztató-rendszert. 

Mivel a Heim Pál Alapítvány kiemelt célja, hogy a gyermek- és családegészségügy országos fejlesztésével, az egészségnevelés széleskörű társadalmi képviseletével, a betegségek megelőzésének korai edukációjával, az emberközpontú gyógyászat és az okos technológiák összekapcsolásának különböző eszközeivel hosszú távon egy egészségesebb magyar társadalom felnövekedéséhez járuljon hozzá, ezért elkötelezetten támogatja azokat a hosszú távú, generációkat átívelő népegészségügyi programokat, szolgáltatásokat, amelyek a lakosság életminőségét, egészséges életvitelét országosan és határainkon átnyúlva is képviselik. A nagy betegforgalmú debreceni intézetben folyó munka az Alapítvány szakmai elvei szerint zajlik: csapatmunkában dolgozó szakemberek a családdal együttműködve végeznek egyéni és csoportos fejlesztéseket a rászoruló gyermekeknek. 

A Heim Pál Magyarország Alapítvány a Mesekórház Program részeként dolgozta ki a családbarát infrastrukturális elemekkel és betegtájékoztatással kapcsolatos szakmai elvárásokat, hogy az egészségügyi intézmények humánus, korszerű környezetével segítse a betegek gyógyulását és a dolgozók munkáját. Az intézmény előterében és a keresztfolyosókon is színes, vidám – és az egészségügyi intézmények jellegéből adódó követelményeknek is megfelelő –, fóliákkal díszített falak segítik a gondozói munkát, játékosan fejlesztik a gyermekek a kreativitását és megkönnyítik a hozzátartozók tájékozódását is. Ezt az igényt tükrözte a múlt évben végzett, célirányos betegelégedettségi vizsgálatunk eredménye is. A projekt részeként az előtérben felállított információs oszlopon nagyképernyős LCD tévé és rendezett formában hozzáférhető kiadványok teszik lehetővé a szülők egészségügyi, rehabilitációs ismereteinek gyarapítását, a konzultációs gyermekrendelés könnyebb elérését, a közösségi csoportok mentálhigiénés fejlődését. A több, mint egy millió forint értékű adományt Dr. Szabó Éva Intézetvezetőnek adtuk át. 

A nagy alapterületű épületet szükségessé teszi az intézetben folyó sokrétű munka, amely a rehabilitáció minden területét felöleli. Így bármely családtag könnyebben elérheti az adott szakembert, s azt a terápiát, amelyet aktuális egészségi állapotának megfelelően leginkább igényel. A Heim Pál Magyarország Alapítvány kidolgozta a családbarát infrastrukturális elemekkel és betegtájékoztatással kapcsolatos szakmai elvárásokat, hogy az egészségügyi intézmények korszerűsített környezetével segítse a betegek gyógyulását és a dolgozók munkáját.

Az előtérben és a keresztfolyosókon is színes, vidám – és az egészségügyi intézmények jellegéből adódó követelményeknek is megfelelő –, fóliákkal díszített falak segítik a gondozói munkát, játékosan fejlesztik a gyermekek a kreativitását és megkönnyítik a hozzátartozók tájékozódását is. Ezt az igényt tükrözte a Kenézy Kórház által 2014 évben végzett, célirányos betegelégedettségi vizsgálat eredménye is.MODULARIS KORHAZMEDIA_prezi_aprilis

A projekt részeként az előtérben felállított információs oszlopon nagyképernyős LCD tévé és rendezett formában hozzáférhető kiadványok teszik lehetővé a szülők egészségügyi, rehabilitációs ismereteinek gyarapítását, a konzultációs gyermekrendelés könnyebb elérését, a közösségi csoportok mentálhigiénés fejlődését. 

Köszönjük a Béflex Zrt. tervezési-kivitelezési munkáját és a Metlife Biztosító Zrt. pénzügyi támogatását a megvalósult beruházáshoz, amely tartós, valódi értékekkel gazdagítja az intézmény életét.