új, családbarát tájékoztató rendszer DEBRECENBEN!

Megújult a Kenézy-kórház gyermekrehabilitációs egysége: új, családbarát betegtájékoztató rendszer került kialakításra az országban először, referenciahelyként. 

A nagy alapterületű épületet szükségessé teszi az intézetben folyó sokrétű munka, amely a rehabilitáció minden területét felöleli. Így bármely családtag könnyebben elérheti az adott szakembert, s azt a terápiát, amelyet aktuális egészségi állapotának megfelelően leginkább igényel. A Heim Pál Alapítvány kidolgozta a családbarát infrastrukturális elemekkel és betegtájékoztatással kapcsolatos szakmai elvárásokat, hogy az egészségügyi intézmények korszerűsített környezetével segítse a betegek gyógyulását és a dolgozók munkáját.MODULARIS KORHAZMEDIA_prezi_aprilis Az előtérben és a keresztfolyosókon is színes, vidám – és az egészségügyi intézmények jellegéből adódó követelményeknek is megfelelő –, fóliákkal díszített falak segítik a gondozói munkát, játékosan fejlesztik a gyermekek a kreativitását és megkönnyítik a hozzátartozók tájékozódását is. Ezt az igényt tükrözte a Kenézy Kórház által 2014 évben végzett, célirányos betegelégedettségi vizsgálat eredménye is.MODULARIS KORHAZMEDIA_prezi_aprilis

A projekt részeként az előtérben felállított információs oszlopon nagyképernyős LCD tévé és rendezett formában hozzáférhető kiadványok teszik lehetővé a szülők egészségügyi, rehabilitációs ismereteinek gyarapítását, a konzultációs gyermekrendelés könnyebb elérését, a közösségi csoportok mentálhigiénés fejlődését. 

Köszönjük a Béflex Kft. tervezési-kivitelezési munkáját és a Metlife Biztosító Zrt. pénzügyi támogatását a megvalósult beruházáshoz, amely tartós, valódi értékekkel gazdagítja az intézmény életét.